Гліб Пригунов анонсував спрощений механізм на отримання відновлювального лікування і реабілітацію за рахунок держави ПечатьE-mail
09.02.2018 12:29

Про це написано на персональній сторінці голови обласної ради в Facebook.

З 2018 року кожна працююча людина після певної хвороби може отримати путівку до санаторію чи відповідного медичного центру. Все – за рахунок коштів Фонду Соціального страхування України. Усі деталі сьогодні були анонсовані на розширеному засіданні Президії обласного обєднання профспілок.

Яким чином це працює? Після висновку лікарсько-консультативної комісії щодо необхідності реабілітації за певним профілем у лікарню до пацієнта приїжджає фахівець Фонду та разом із хворим заповнює заявку на відновлювальне лікування. Людині надається перелік санаторіїв, які відповідають вимогам по профілю його хвороби, і вона сама обирає лікувальний захід. Потім Фонд узгоджує з санаторієм наявність вільних місць і укладається тристоронній договір – між Фондом, санаторієм і хворим.

Є певний перелік профілів медичної реабілітації:

– нейрореабілітація (підгострий період інсультів та черепно-мозкових травм);

– м’язові-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій на опорно-руховому апараті, період опіків, ревматологічні захворювання);

– кардіо-пульмонарна реабілітація (інфаркт міокарда, хвороби легень, серця тощо);

– реабілітація після оперативних втручань на органах зору;

– при порушенні перебігу вагітності;

– соматична реабілітація.

Дізнатися детальну інформацію про перелік профілів медичної реабілітації можна в усіх регіональних відділеннях Фонду соціального страхування.

Голова обласної ради Гліб Пригунов зазначив: «Минулого року було видано 3138 путівок в Дніпропетровській області на 36,8 мільйонів гривень. Із втіленням нового спрощеного механізму очікується збільшення цього показника в два рази. Такий підхід відповідає головному принципу медичної реформи – коли гроші ходять за пацієнтом та за медичним закладом! І загалом – це підвищення рівня соціальної справедливості».

Наразі головне завдання, яке стоїть перед органами виконавчої влади, місцевого самоврядування і профспілками – налагодити спільний діалог і запустити в Дніпропетровській області програму з інформування населення щодо своїх прав на здоров’я.