Вугільні підприємства вживають заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу ПечатьE-mail
24.03.2020 17:00


Під час селекторної наради з керівниками вугільних підприємств, яку провели т. в. о. міністра Віталій Шубін та заступник міністра Олексій Рябчин, керівники підприємств поінформували про організацію роботи підприємств в умовах карантину та заходи для запобігання поширенню вірусної інфекції.

Зокрема, організовано вимірювання температури при вході працівників на роботу, закупівлю дезінфікуючих засобів та засобів індивідуального захисту, вирішено питання щодо підвезення працівників тощо.

Віталій Шубін наголосив про важливість здійснення попереджувальних заходів на підприємствах для збереження здоров’я працівників. Звернув увагу на необхідність посилення пропускного контролю та ізоляції працівників за найменших ознак захворювання з метою запобігання поширенню інфекції. Також повідомив гірникам, що Уряд вживає заходи для врегулювання ситуації на енергетичному ринку. Зокрема, прийнято постанову Кабінету Міністрів про введення спеціального мита для електроенергії та вугілля, що ввозяться на митну територію України з РФ, крім антрациту та коксівного вугілля, у розмірі 65% з 1 квітня 2020 року. «Це рішення має позитивно вплинути на ситуацію у вугільній галузі України», - наголосив він.

Олексій Рябчин поінформував про заходи, які вживає Мінекоенерго для забезпечення сталої роботи енергетичного сектору в умовах запровадження карантину. Зокрема, звернув увагу керівників шахт на можливість максимального переведення працівників, які не залучені до виконання критичних функцій, на дистанційну роботу згідно з постановою від 11.03.2020 № 211. Також повідомив, що Міністерство опрацьовує міжнародний досвід реагування в умовах надзвичайної ситуації з метою забезпечення роботи галузі.

«Переконаний, що відповідальність кожного дозволить гідно пройти кризовий період. Життя і здоров’я кожного працівника є нашим найціннішим ресурсом, тому запроваджені заходи спрямовані на збереження людей та їхніх родин», - зазначив О. Рябчин.

За підсумками наради дано доручення щодо розробки дієвих організаційних заходів для забезпечення роботи шахт з урахуванням потенційних обмежень в умовах розповсюдження коронавірусу. Ці мінімальні критичні заходи повинні включати забезпечення охорони об’єктів життєзабезпечення, складів, будівель і споруд, забезпечення шахт в частині провітрювання, водовідлив та функціонування іншої критичної енергетичної інфраструктури до поновлення повноцінної експлуатації гірничих підприємств.


КСТАТИ


На Львовщине шахты уже закрывают

В связи с введенным по всей Украине карантином из-за коронавируса угольные шахты на территории Львовской области с 18 марта по 3 апреля приостанавливают работу, а работников отправляют в отпуска. Об этом информирует местное издание «Голос Сокальщины».

«Главное — это здоровье и жизнь людей. Работу всех подразделений решили прекратить. Шахты перейдут на режим поддержки жизнедеятельности. Каждое подразделение оперативно составляет список необходимых для дежурного режима работников, остальные пойдут в оплачиваемые (при наличии) или отпуска без сохранения зарплаты с 18 марта до 3 апреля», — сообщает госпредприятие «Львовуголь».