Направления работы:

  • перспектива развития Западного Донбасса - залог экономической безопасности Украины;
  • сохранение рабочих мест;
  • выполнение собственником обязательств коллективного договора, отраслевого тарифного и генерального соглашений;
  • достойная заработная плата людей труда и их социальная защищенность;
  • снижение уровня травматизма и профзаболеваний на шахтах;
  • развитие шахтерских городов - Павлограда, Терновки, Першотравенска.
 

Видео

У Добропіллі гірники вийшли на мітинг через простій шахт. Дніпропетровський терком Профспілки підтримує вимоги колег та пропонує об'єднати зусилля у боротьбі за свої права. PDFПечатьE-mail
Автор: Administrator   
03.06.2020 15:03

У Добропіллі на Донеччині відбулись збори шахтарських колективів. Гірники обурені подовженням простою підприємств ДТЕК «Добропіллявугілля» і вимагають зустрічі з керівництвом держави.

Нагадаємо, робота п'яти шахт ДТЕК «Добропіллявугілля» і збагачувальної фабрики «Жовтнева» була припинена 1 квітня поточного року. Через нестабільність енергетичного ринку, компанія оголосила про продовження простою підприємств з 1 червня.

На акції протесту представники трудового колективу разом з профспілками прийняли резолюцію, яку направлять до керівництва області, енергетичного сектору та держави.

Серед основних вимог:

— обов'язкове дотримання передбачених енергетичним балансом норм всіма учасниками ринку;

— провести відкрите розслідування зловживань на енергетичному ринку;

— відновити видобування українського вугілля, роботу вугледобувних підприємств всіх форм власності.

Озвучити свої вимоги гірники планують особисто керівнику Донецької ОДА Павлу Кириленку. У разі, якщо позиція шахтарів буде проігнорована, гірники збираються вдатися до більш радикальних дій. Зокрема, на зібранні лунали пропозиції перекрити трасу до Краматорська та пішки висунутись у напрямку Києва для проведення акцій протесту.

* * *

Дніпропетровська територіальна організація Профспілки працівників вугільної промисловості підтримує вимоги своїх колег з Добропілля та пропонує колективам вугільних підприємств усіх форм власності об'єднати зусилля для розробки спільних дій щодо подолання кризи в енергетиці, збереження робочих місць та захисту законних прав шахтарів.

Обновлено 03.06.2020 15:08