28 КВІТНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ ПечатьE-mail
19.04.2021 11:00

З В Е Р Н Е Н Н Я

Президії Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок

до профспілкових організацій всіх рівнів, роботодавців, трудових колективів підприємств, установ і організацій області з нагоди відзначення

Всесвітнього Дня охорони праці 

Відповідно до Указу Президента України від 18 серпня 2006 року №685/2006 щороку, 28 квітня у Всесвітній День охорони праці, в Україні теж відзначається цей день. І ось уже другий рік поспіль – в умовах карантину, спричиненого пандемією COVID-19.

У зв’язку з такими обставинами, за пропозицією Міжнародної організації праці, девіз цього заходу у 2021 році теж відповідає викликам сьогодення: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЕЗПЕКИ ТА ЗДОРОВ’Я НА РОБОТІ».

Унаслідок пандемії роботодавці, працівники та населення в цілому зіткнулися із безпрецедентними викликами, пов’язаними з поширенням вірусу та численними наслідками, які він спричинив у сфері праці. Пандемія перетворилася на кризу світового масштабу, вона суттєво вплинула на всі сфери життя і торкнулася кожного аспекту праці – від ризику передання вірусу на робочих місцях до ризиків щодо безпеки та здоров’я на роботі.

Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі буде присвячений стратегіям зміцнення цих систем, спрямованим на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду у сфері праці та охорони праці.

Державною службою України з питань праці підготовлений План заходів з відзначення Дня охорони праці в Україні. Протягом тижня охорони праці, що передує 28 квітня, ним передбачені різноманітні онлайн конференції, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо безпеки праці, проведення відкритих уроків, лекцій, проведення на підприємствах різних тематичних консультацій, конкурсів в т.ч. конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

Президія Обласного об’єднання профспілок закликає профспілкові організації, роботодавців, трудові колективи взяти активну участь у проведенні заходів – це буде позитивним внеском у популяризацію охорони праці та поширення знань з цих питань.

Одночасно закликаємо всіх учасників заходів неухильно дотримуватись всіх карантинних обмежень, передбачених органами влади в період тижня і Дня охорони праці, та користуватись засобами захисту.

 

 

Квітень  2021 р.                                                        Президія Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок