У профспілок Дніпропетровщини – новий лідер ПечатьE-mail
05.04.2023 10:03


Делегація теркому профспілки вугільників на чолі з головою Сергієм Юнаком взяла участь в засіданні Міжгалузевої ради облпрофцентру, яке відбулося 4 квітня.

У зв’язку з виходом на заслужений відпочинок голови Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок Віталія Дубіля відбулися вибори нового його керівника.

На цю посаду претендували в. о. голови облпрофоб’єднання, голова обкому профспілки працівників культури Анатолій Яловий та голова обкому харчової промисловості профспілок працівників АПК Світлана Тіницька, які презентували свої передвиборні програми.

Новим головою облпрофоб’єднання було обрано А. Ялового. Анатолій Володимирович подякував за довіру та запевнив, що зробить все можливе для продовження славних традицій профспілок Дніпропетровщини. Буде продовжено курс на забезпечення стабільної роботи профцентру та його членських організацій в нинішніх надзвичайних умовах, розвиток соціального партнерства, посилення соціального захисту працюючих, надання всебічної підтримки Збройним силам України, сім’ям мобілізованих та вимушено переміщеним громадянам.

 

 

У роботі пленуму взяв участь і виступив Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. Привітавши нового лідера профспілок області, він розповів про сьогоднішню багатогранну діяльність ФПУ у воєнних умовах, зокрема участь у законотворчій діяльності, відстоюванні майнових прав профспілок, вирішенні складних питань забезпечення життєдіяльності профорганізацій, про допомогу армії та постраждалим у ході ворожої агресії.

До речі, тільки останнім часом Федерація надіслала для вимушено переміщених осіб, яких прийняла наша область, кілька вантажів. Ось і цього разу Голова ФПУ привіз від Гуманітарного штабу Федерації партію побутової електроніки (мікрохвильові печі, електрообігрівачі, скороварки, пральну машину) для біженців з Донбасу, які мешкають у Навчальному центрі облпрофоб’єднання.