В ПЕРВИНКАХ ППВП: ПРОФСПІЛКУ «СОЦВУГІЛЛЯ» ЗНОВУ ОЧОЛИЛА ІННА ТОМАК ПечатьE-mail
12.05.2023 08:37


Відбулася звітно-виборча конференція первинної профспілкової організації Профспілки працівників вугільної промисловості Філії «Соцвугілля» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля».

Учасники конференції вшанували хвилиною мовчання пам'ять захисників, які загинули на фронті, та працівників «Павлоградвугілля», які загинули на виробництві.

На початку своєї доповіді голова профспілкового комітету Інна Томак висловила впевненість у тому, що цей жах (війна) скоро закінчиться, тому треба планувати майбутнє.

У зв'язку зі змінами в структурі ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» в січні 2022 року до «Соцвугілля» приєднався санаторій-профілакторій «Самара», а в травні 2022 року - філія «ПРУВОКС».

- І в зв'язку з цим у нас з'явилися нові члени профспілки, багато хто з них вже відчули і змогли гідно оцінити роботу нашого профспілкового комітету, - підкреслила Інна Дем'янівна. - До складу нашого профспілкового комітету входять 16 дільниць. Всі ділянки розташовані в різних частинах Західного Донбасу. А такі об'єкти, як бази відпочинку, взагалі знаходяться за межами нашого регіону. На сьогоднішній день первинна профспілкова організація філії «Соцвугілля» об'єднує 167 робітників и 7 пенсіонерів, членів профспілки. Незважаючи на те, що у зв'язку зі змінами пенсіонери тимчасово позбавлені соціальних виплат (таких як компенсація та матеріальна допомога), ми не забуваємо наших шановних пенсіонерів і робимо все можливе, щоб людина, яка пропрацювала на підприємстві більшу частину свого життя, знала і відчувала, що вона потрібна, її пам'ятають та поважають.

Інна Томак розповіла про оздоровчу компанію за минулий період 2018 - 2022 роки. Первинною профспілковою організацією філії «Соцвугілля» придбалися путівки на власні та сторонні бази відпочинку та дитячі оздоровчі табори. Так члени профспілкової організації філії «Соцвугілля» після напруженої роботи протягом року могли придбати путівку для себе і членів своєї сім'ї. В санаторії-профілакторії «Самара» за позначений період були оздоровлені 130 осіб, на власних базах відпочинку - 1415 осіб (з урахуванням відпочинку на базах в селищі Орловщина – 101 особа). В дитячих закладах оздоровлення і відпочинку - 719 дітей (включаючи дітей тимчасового персоналу). На сторонніх базах відпочинку – 501 особа. Ці цифри свідчать про те, що кожен третій член нашої профспілки щорічно отримував путівку (для порівняння на шахтах - лише кожен десятий).

 

 

Також особливістю нашого профкому стало те, що доброю традицією було оздоровлення працівників дитячих закладів оздоровлення і відпочинку в вересні у вигляді заохочення за сумлінну працю.

У 2020 році через пандемію дитячі оздоровчі табори не функціонували, а бази відпочинку відкрилися тільки в липні, але профком філії «Соцвугілля» завдяки підтримці теркому ППВП і адміністрації все ж зміг надати путівки всім співробітникам, які бажали поправити здоров'я, з дотриманням епідеміологічних заходів.

З ініціативи нашого профкому дитячі оздоровчі табори, які знаходяться на балансі філії «Соцвугілля», брали участь у щорічних конкурсах на кращу організацію оздоровлення та відпочинку дітей. Цей конкурс проводила Федерація профспілок України.

Доповідачка зупинилася на питанні матеріальної допомоги, яку отримували члени профспілки. Всього за звітний період діяльності первинної профспілкової організації філії «Соцвугілля» були здійсненні грошові виплати в сумі 439,2 тисяч гривень.

- У зв'язку з повномасштабним вторгненням окупаційних військ російської федерації матеріальну допомогу від профспілки «Соцвугілля» почали потребувати та отримувати: Рада ветеранів, волонтерські центри, воїни української армії, які захищають нашу країну від агресора, члени сімей, в яких чоловік або син воює (або загинув) у ЗСУ, захищаючи Україну.

Неодноразово за фінансової підтримки нашої профспілки надавалася допомога тимчасово переміщеним особам, наприклад, родинам з міста Лисичанська, які вже рік мешкають в одної з адмінбудівель «Павлоградвугілля».

За звітний період - з 24.04.2018 років до 21.04.2023 роки - в профспілковій організації було проведено 53 засідання профспілкового комітету, на яких були розглянуті та обговорені питання: про участь членів профспілкової організації в колективно-договірній компанії; про підвищення заробітної плати, про узгодження змін умов оплати праці; про стан охорони праці у філії «Соцвугілля»; розробка, розгляд і затвердження щорічних кошторисів витрат профспілкового бюджету і коштів, що виділяються на культуру і спорт, а також на здоров'я працівників; про участь членів профспілкової організації в різних заходах, що проводяться з ініціативи працівників і вищих профспілкових органів; розгляд скарг і пропозицій працівників і пенсіонерів філії «Соцвугілля», звернень інших організацій, підприємств і установ; звіти керівників філії «Соцвугілля» про виконану роботу за звітний період, про фінансове становище підприємства, про успіхи і проблеми наших співробітників; про координацію звільнень працівників за поданнями адміністрації з різних причин; про погодження відкликання працівників на роботу у вихідні та святкові дні за їх згодою; видача санаторно-курортних путівок на відпочинок працівників філії «Соцвугілля» та членів їх сімей; з питань організації та проведення різного роду культурно-розважальних заходів силами членів нашої профспілкової організації; про надання матеріальної допомоги членам профспілкової організації, які гостро потребують допомоги - на лікування, на оздоровлення, у зв'язку з важким матеріальним становищем.

 

 

В своєї доповіді голова профкому «Соцвугілля» також зупинилася на соціально-економічних аспектах, питаннях заробітної плати, охорони здоров’я.

- На кожному засіданні профспілкового комітету до порядку денного включаються питання оплати праці працівників філії, своєчасного підвищення тарифних ставок і посадових окладів, як того вимагає Колективний договір та галузева угода, - підкреслила Інна Томак.

Конференція визнала роботу профкому задовільною. Потім відбулися вибори голови первинної профспілкової організації «Соцвугілля». Делегати конференції одноголосно обрали Інну Дем'янівну Томак. Також відбулися вибори профспілкового комітету у складі 5 членів, а саме: Томак Інна Дем'янівна, Буланова Вілена Миколаївна, Трішкіна Наталя Володимирівна, Скорик Олена Миколаївна, Руденко Віра.

- Що нас чекає, які зміни, які плани на майбутнє? Усі ми впевнені, що ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА, і наш потужний регіон - Західний Донбас, буде розвиватися разом з соціальною сферою, працівниками якої ми є. Слава Україні!, - завершила Інна Дем’янівна.