ЩИРО ДЯКУЄМО ГЕРОЮ ЗА ЗАХИСТ НЕЗАЛЕЖНОСТІ КРАЇНИ! ПечатьE-mail
29.01.2024 21:33


За розпорядженням Президента України демобілізований військовослужбовець Ігор Самарцев, який нині працює в шахтоуправллінні «Тернівське» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля», отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Зараз Ігор - машиніст гірничо-виїмкових машин на дільниці підготовчих робіт № 1 шахти «Західно-Донбаська». Має за плечима понад 20 років шахтарського стажу. Він один з найкращих бригадирів прохідників в шахтоуправлінні. Двічі отримував почесну професійну нагороду «Шахтарська слава» III та II ступенів.

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, Ігор вирішив, що має захищати Батьківщину від ворога, та з 1 березня 2022 року пристав до лав ЗСУ. Вдома у нього лишалася велика родина: дружина, троє дітей, батьки. Близькі намагалися переконати чоловіка не йти на фронт, але ж він не змінив свого рішення.

З перших днів служби шахтар опинився під Волновахою, у одній з найгарячіших точок війни. Він служив мінометником у першій мінометній батареї. Військового досвіду та знань не мав, тому довелося вчитися всьому на полі бою.    

Через місяць Ігор потрапив у полон та разом з іншими військовополоненими перебував у колонії в Оленівці. Шахтарю пощастило: незабаром він дивом опинився у списку на обмін полоненими. Після звільнення провів вдома лише 10 діб, а потім знову повернувся на службу.

 

 

Через кілька тижнів після того, як Ігоря звільнили , в оленівській колонії стався теракт, під час якого загинули понад півсотні українських захисників.

«Поки я був у полоні, мої близькі не знали, де я та що зі мною відбувається. Звичайно, вони дуже хвилювалися. Я зателефонував їм вже з Києва одразу після повернення на рідну землю», - пригадує Ігор Самарцев.

Ще рік він захищав нашу країну. Бив ворога у найгарячіших точках: Курахово, Вугледар, Бахмут та ін., отримав контузію. У 2023 році був демобілізований та повернувся до роботи на шахті.

«Ігор Самарцев – один з найкращих співробітників нашого шахтоуправління, бригадир прохідників. У минулому році його бригада першою на ШУ «Тернівське» виконала річний план з підготовки гірничих виробок. Вони зробили це ще у вересні, за 3,5 місяці до завершення року. Цей факт говорить сам за себе. Ми щиро вітаємо Ігоря Сергійовича з нагородою! Та дуже пишаємося тим, що працюємо з такими героями» – розповів директор ДТЕК ШУ «Тернівське» Дмитро Забєлін.

Ігор Самарцев і після демобілізації продовжує щодня віддано захищати Батьківщину. Разом з іншими шахтарями він докладає неабияких зусиль, аби у надскладних умовах війни надійно тримати енергетичний фронт України.