АВТОРИТЕТ ПРОФСПІЛКОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ СКЛАДАЄТЬСЯ НЕ ЗІ СЛІВ, А З ВЧИНКІВ ПечатьE-mail
24.04.2024 22:40


12 квітня відбулася звітно-виборча конференція первинної профспілкової організації шахти імені М.І. Сташкова. Підбито підсумки роботи «первинки» за минулі п'ять років.

З 49 обраних делегатів на конференції були присутні 46 чоловік. У роботі конференції взяли участь голова теркому Профспілки вугільників Сергій Юнак, заступник директора з виробництва шахтоуправління «Дніпровське» Максим Дивульський, а також лідери ряду «первинок» шахт та філій «Павлоградвугілля».

З доповіддю про роботу профкому за звітний період виступив голова первинної профспілкової організації шахти Іван Мороз. Він зупинився на таких питаннях, як виробнича діяльність, рівень оплати праці, охорона праці та техніка безпеки, відпочинок та оздоровлення членів профспілки та їхніх сімей. У вирішенні цих та багатьох інших питань безпосередню участь брав профспілковий комітет, який, як підкреслювалось, протягом звітного періоду працював у тісному контакті з адміністрацією.

Делегати конференції, які виступили в дебатах, відзначили чималий внесок профкому у вирішення як виробничих, так і соціально-побутових проблем.

 

 

Дмитро САДОВИЙ, електрослюсар підземний дільниці ТБ-2:

«Механізм досягнення поставленої мети щодо захисту працівників підприємства визначено – це Колектиивний договір, найважливіший правовий документ, що дозволяє за його належного виконання врегулювати більшість проблем соціального плану. Як констатують факти, на шахті «Дніпровська» не погіршено положення Трудового кодексу щодо оплати та режиму праці, додаткових виплат, режиму відпочинку, забезпечення зайнятості, покращення умов на робочих місцях. Ведеться робота з молоддю. Пропоную роботу профспілкової організації вважати задовільною».

Роман ГЕРАЙМОВИЧ, гроз дільниці з видобутку вугілля № 1:

«Хочу звернути увагу: хоч і існує діалог профспілок з власником з питання заробітної плати, збереження робочих місць та кадрового складу, працівники шахти все більше незадоволені своєю зарплатою та умовами праці, збільшенням обсягів, катастрофічним скороченням чисельності бригад, технічним станом обладнання та іншим. Удосконалення оплати праці, атестація робочих місць, оплата лікарняних листів були серед найважливіших питань роботи «первинки». З багатьох питань, з якими зверталися рядові члени профспілки, отримані відповіді та роз’яснення».

Микола РУБЛЬОВ, стовбуровий дільниці ШТ-2:

«Сьогодні на звітно-виборчій конференції профспілкової організації шахти ім. М.І. Сташкова підбиваються підсумки чергового п’ятиріччя діяльності. Протягом цього періоду профспілковий комітет здійснював свою роботу, керуючись Трудовим кодексом, Колективним договором та іншими нормативними актами. Звітний період був складним та несхожим на попереднє п’ятиріччя. Незважаючи на це, здійснено завдання щодо дотримання законних прав трудящих згядно з Колективним договором. Профспілка тісно взаємодіяла з фахівцями щодо атестації робочих місць, відстояла у своїй практично всі професії у Списках № 1 і № 2. Пропоную роботу профкому вважати задовільною».

Аліна САДОВА, машиніст підземних установок дільниці ШТ-2:

«Авторитет профспілкової організації складається не зі слів, а з вчинків та справ, направлених на благо всього колективу. Ми працюємо в важкі часи. Я хочу розповісти від імені жінок, які замінили чоловіків на підземних роботах. На цю працю жінки йдуть не з гарного життя – у країні військовий стан, і ми хочемо також допомогти, чим можемо. Багато питань, багато незрозумілостей, праця важка. І коли б ми не звернулися за роз’ясненням та допомогою у профспілку шахти ім. М.І. Сташкова, ми завжди отримували повну відповідь про оплату, режим відпочинку, режим праці, оплату лікарняних, оздоровлення дітей та інші соціальні теми, так як багато з нас мають дітей та залишились без чоловічої підтримки».

Під час обговорення доповідей голови профкому Івана Мороза та голови ревізійної комісії профкому Євгена Степанчикова делегати визнали роботу первинної профспілкової організації задовільною. Головою «первинки» знову обрано Івана Мороза.

Як підкреслювалося в одному з виступів, авторитет профспілкової організації складається не зі слів, а з вчинків. Це правда, і «первинка» шахти ім. М.І. Сташкова доповіла це конкретними справами.