МІЖНАРОДНІ ПРОФСПІЛКИ ПРОТЕСТУЮТЬ ПРОТИ ПОРУШЕННЯ ПРИНЦИПІВ СВОБОДИ АСОЦІАЦІЇ
09.12.2020 10:54


У Міжнародній конфедерації профспілок (МКП) серйозно стурбовані нещодавнім арештом за рішенням суду майна Федерації профспілок України та її членських організацій, включаючи Будинок профспілок у Києві, побудований за рахунок членських внесків у 1980 році та відновлений профспілками після пожежі під час Революції гідності за фінансової підтримки профспілок світу.

 

Про це зазначається у листі Генерального секретаря МКП Шаран Барроу до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та спікера Верховної Ради України Дмитра Разумкова.

МКП, яка представляє понад 200 мільйонів працівників 163 країн та територій у складі 332 національних профцентрів, у тому числі України, наголошує, що дії щодо відчуження профспілкового майна суперечать рішенню Європейського суду з прав людини, у якому чітко підкріплено принцип недоторканності профспілкової власності, а також зазначається, що вилучення профспілкової власності в інтересах держави суперечить статті 1 Європейської конвенції з прав людини.

Україна - є важливим членом міжнародного співтовариства і повинна вжити всіх можливих кроків для дотримання своїх міжнародних зобов’язань, включаючи міжнародні трудові стандарти, права людини та громадянські свободи, - підкреслює міжнародний профспілковий лідер.

 

Детальніше: https://fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/mizhnarodna-robota/19498-mizhnarodni-profspilki-protestuyut-proti-porushennya-printsipiv-svobodi-asotsiatsiji.html

 

 

 

Неофіційний переклад –

Департамент міжнародних зв'язків ФПУ

 

 

 

08 грудня 2020 року