І ЗНОВУ ПРО ЛІКАРНЯНІ ЗА ЧАС ПРОСТОЮ
18.01.2021 13:53


Як ми вже повідомляли, Профспілка неодноразово зверталась до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Дніпропетровській області та керівництва центрального апарату виконавчої дирекції Фонду, а також до Міністерства соціальної політики України щодо питання надання допомоги по тимчасовій непрацездатності працівникам внаслідок загальних захворювань в період простою підприємства не з їхньої вини.

І ось, врешті решт, звернення профспілок, у тому числі Дніпропетровської територіальної організації ППВП, знайшли підтримку Міністерства соціальної політики України. Своїм листом Мінсоцполітики повідомляє, що відмова в оплаті таких листків непрацездатності не відповідає вимогам ст. 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», тобто є безпідставною, про що повідомлено керівництву центрального апарату виконавчої дирекції Фонду.

Копія листа Мінсоцполітики направлена також управлінню ВД ФССУ в Дніпропетровській області, генеральному директору «ДТЕК Павлоградвугілля» С. Вороніну, керівнику департаменту по взаємодії з профспілковими організаціями Дирекція з видобутку вугілля «ДТЕК Енерго» О. Турову.

(Листи додаються)