ВРЯТУЄМО ВУГІЛЬНИЙ РЕГІОН ЗАХІДНИЙ ДОНБАС!
22.02.2021 14:48

Дніпропетровська територіальна організація Профспілки працівників вугільної промисловості вкрай стурбована критичною ситуацією, яка склалась в регіоні Західний Донбас. На засіданні Президії теркому ППВП було вирішено звернутися з листом до Президента компанії «System Capital Management» (SKM) Рината Ахметова. В листі йдеться наступне.

Шахтарі Західного Донбасу були учасниками і свідками не лише інтенсивної виїмки вугілля нашого регіону, але, як свідчить сьогодення, ми можемо стати очевидцями катастрофи, що насувається для Західного Донбасу - закриття шахт, які є джерелом життєдіяльності наших міст Павлограду, Тернівки, Першотравенска і інших населених пунктів чисельністю більше 250 тисяч мешканців.

«Хрестовий похід» керівництва нашої країни проти вугілля нам не здається абстрактним. Не думаємо, що повне знищення вугільних підприємств в Україні гарантує відстрочку планетарного кліматичного апокаліпсису. І якщо по-чесному, ми не чекаємо трансформації виробництва в Павлограді, обіцяної колишнім губернатором Дніпропетровської області Олександром Бондаренко, якого і слід пропав. Ми не віримо ні в які обіцяні державні зобов'язання, поки біля керма знаходяться непрофесіонали і тимчасові виконавці.

Ви з нами, шановний Ринат Леонідович, з 2004 року, і у нас є підстави довіряти один одному. Шахтарі Західного Донбасу не підвели Вас, хоча, можливо, і були певні непорозуміння. Екологічна модернізація Вашого бізнесу і втрачений інтерес до вугілля прирікають тисячі шахтарських сімей на вимирання, і тут вже ніяка гуманітарна допомога не зможе їм зробити порятунок.

В утриманні рівня глобального вуглекислого газу свій внесок Ви вже внесли. Просимо Вас поки що зупинитися на досягнутому і спільно з державними структурами мобілізувати свої ресурси на діяльність єдиного продуктивного вугільного регіону в країні - Західного Донбасу.

Ми Вам в цьому допоможемо. Сподіваємося на розуміння нашої спільної проблеми.

За дорученням трудового колективу ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля», мешканців вугільного регіону Західний Донбас, -


С.І.ЮНАК,

голова Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України      


P.S. На засіданні президії теркому Вуглепрофспілки прийнято також рішення звернутися з листами на адресу Президента України, Кабінету міністрів України і Дніпропетровської обласної державної адміністрації.