8 ЛЮТОГО – ДЕНЬ ОБЛАСНОГО ОБ’ЄДНАННЯ ПРОФСПІЛОК
08.02.2024 22:20


Цього дня відбулось чергове засідання президії облпрофцентру, на якому розглядалися актуальні питання діяльності профспілок Дніпропетровщини.

Привітавши учасників заходу з 33-річчям утворення облпрофоб’єднання і 118-літтям з часу зародження профспілкового руху на Придніпров’ї, голова профоб’єднання Анатолій Яловий розповів про підсумки роботи за минулий рік і визначив завдання на 2024 р. Головні зусилля профспілок області в цей складний воєнний час будуть спрямовані на сприяння стабільній роботі трудових колективів, посилення соціального і правового захисту працівників, участь в процесі реформування трудового законодавства з метою збереження прав людей найманої праці і профспілок і, безумовно, на подальшу підтримку наших Збройних Сил. Потребує посиленої уваги внутрішньоспілкова робота, яка, зокрема, має стати предметом дискусій в тому числі і під час цьогорічної звітно-виборної кампанії в галузевих профорганізаціях.

На засіданні президії було обговорено питання про хід співпраці профспілок області та ТОВ «Санаторій «Курорт Орлівщина». Як розповів генеральний директор цього закладу Олександр Андрієнко, незважаючи на всі проблеми нинішнього часу, санаторій працює і розвивається в напрямку розширення надаваних послуг, дотримуючись при цьому соціальної спрямованості і доступності для трудящих, членів профспілок. Зокрема, нові перспективи відкриються після закінчення будівництва сучасної курортної поліклініки, впровадження нових реабілітаційних програм. Зараз 40 профспілкових організацій уклали угоди про взаємодію з санаторієм. Так, минулого року в ньому відпочило 320 працівників «Павлоградвугілля» (зазначимо, що Дніпропетровський терком профспілки вугільників за значний вклад в оздоровлення трудящих відзначив О.Андрієнка своєю нагородою, яку була вручено під час президії). А загалом 2023 р. в санаторії лікувались і відпочивали понад 1400 членів профспілок області. Генеральний директор подякував облпрофцентру, галузевим профорганізація металургів і гірників, вугільників, освітян, комунальників, медиків та іншим за надану підтримку. Водночас йшла мова й про існуючі проблеми в діяльності санаторію, які потребують вирішення, більш активної підтримки з боку профспілок.

 

 

Президія підтримала запропоновану його колективом Програму розвитку санаторію на 2023-2025 рр. і рекомендувала керівникам членських організацій більш широко використовувати можливості цього закладу для оздоровлення працівників та членів їх сімей, реабілітації воїнів, реалізації програм підтримки психосоціального здоров’я населення. Вирішено також звернутись до Федерації профспілок України та ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» щодо необхідності фінансової підтримки програми розвитку санаторію «Курорт Орлівщина».

Президія також ухвалила рішення про підтвердження почесного звання «зразковий» аматорському колективу театру танцю «Грані» Палацу культури машинобудівників ДП ВО «Південний машинобудівний завод ім. О.М.Макарова».

Також члени президії обговорили зміни до законодавства про відпустки та питання організації профспілкового навчання.