РОБОЧА ЗУСТРІЧ З КЕРІВНИЦТВОМ «ДТЕК ЕНЕРГО»
09.02.2024 21:10


7 лютого відбулася робоча зустріч голови Дніпропетровського теркому Профспілки вугільників Сергія Юнака з генеральним директором «ДТЕК Енерго» Ільдаром Салєєвим.

Мова йшла про підвищення посадових окладів та тарифних ставок працівникам ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» у 2024 році.

Як повідомив голова теркому, досягнуто низку домовленостей. Гендиректор «ДТЕК Енерго» підтвердив намір компанії планомірно підвищувати рівень заробітної плати співробітникам «Павлоградвугілля». Терком Профспілки вугільників озвучив свої пропозиції щодо цього. Так, пропонується:

  1. Включити у діючі до 31 березня 2024 року тарифні ставки і посадові оклади всі доплати до премій та інші виплати, проведені універсальним професіям у 2023 році та 1 кварталі 2024 року.
  2. Підвищити з 01 квітня 2024 року діючі по факту на 31 березня 2024 року тарифні ставки і посадові оклади, виходячи із встановленого розміру прожиткового мінімуму для працюючих осіб з розрахунку 3028 грн (Закон України «Про Державний бюджет України на 2024 р.»).
  3. Збільшити з 01 січня 2024 року компенсацію за електроенергію, газ та опалення особам, які згідно з пунктом 12.8, пунктом 12.9 Колективного договору та пунктом 12.10 Галузевої угоди мають право на побутове паливо, але проживають в приміщеннях з центральним опаленням або з іншим видом опалення на розмір відсотка підвищення ціни на електроенергію в Україні.

Пропозиції профспілкової сторони направлені до робочої групи із заробітної плати. Засідання робочої групи відбудеться наступного тижня.

***

У ході зустрічі також було порушене злободенне питання ремонту шахтарських доріг. Враховуючи актуальність проблеми та численні звернення шахтарів, ухвалено рішення про терміновий ремонт наступних доріг:

- на 3-й блок шахти «Західно-Донбаська»;

- на шахту «Дніпровська»;

- частину дороги до шахти «Ювілейна» та 3-ї свердловини;

- на шахту ім. Героїв космосу (через Вербки).

Заплановано ще одну зустріч із керівництвом «ДТЕК Енерго». Буде розглянуто питання оздоровлення шахтарів та їхніх сімей, спортивно-масової роботи, затримки оформлення профзахворювань, тощо. Про результати повідомимо додатково.