НАБОЛІЛІ ПРОБЛЕМИ – НА СТАДІЇ ВИРІШЕННЯ
09.02.2024 21:14


Ще одна зустріч з керівництвом «ДТЕК Енерго», яку ми анонсували, відбулась сьогодні, 9 лютого. Цього разу голова Дніпропетровської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості Сергій Юнак зустрівся з заступником директора по видобутку вугілля «ДТЕК Енерго» Тарасом Дудлею.

Першим було обговорено питання оздоровлення трудящих. Прийнято рішення вже в лютому розпочати цю програму. Також окремо буде діяти програма оздоровлення демобілізованих з лав ЗСУ робітників «ДТЕК Павлоградвугілля». До кінця лютого буде ясна повна картина по оздоровленню дітей трудящих, військових та демобілізованих робітників.

Друге питання, яке було розглянуте на зустрічі з керівництвом «ДТЕК Енерго», стосується затримки в оформленні профзахворювань. Ця наболіла проблема викликала обурення трудящих. Тому під час зустрічі було прийнято рішення створити робочу комісію, в яку ввійде представник власника, два головних технічних інспектори по охороні праці від профспілок. Комісія повинна буде проаналізувати причини затримки в оформленні профзахворювань і зробити висновки - щоб надалі ця процедура проходила у суворій відповідності до законодавчих норм України. «Ми зрушимо цю проблему з мертвої точки», - сказав Сергій Юнак.

Наступне питання щодо ремонту ліфтів. Тривалий час, від початку війни, ліфт в одній з адміністративних будівель «Павлоградвугілля» не експлуатується. Це створює незручності не тільки для працівників, а й для ранених та демобілізованих солдатів, а також для пенсіонерів, інвалідів, ветеранів праці, які не можуть піднятися на верхні поверхи. Тому дана команда перерахувати гроші на ремонт цього ліфта, а також ліфта у профілакторії «Самара».