ТЕТЯНА ПОПОВА ВП'ЯТЕ ОБРАНА ПРОФСПІЛКОВИМ ЛІДЕРОМ
20.03.2024 01:11


12 березня відбулися звітно-виборчі збори первинної профспілкової організації проектувальників вугільної промисловості.

Зі звітом про роботу первинної профспілкової організації проектувальників вугільної промисловості за період 2019-2023 років виступила голова Тетяна Михайлівна Попова. Вона зокрема відмітила, що «первинка» об'єднує дві  організації - ТОВ «НПЦ ДТЕК» та ДП «Дніпрогіпрошахт». На профспілковому обліку на 1 січня 2024 року перебувають 64 особи.  У складі профкому працювали комісії  за напрямами: виробнича, охорона праці, соцкультпобут та ревізійна комісія.

За звітний період було проведено 60 засідань профкому. На них розглядалися питання оплати праці, збереження робочих місць, охорони праці, оздоровлення членів профспілки та членів їх сімей, тощо.

- Звітний період видався дуже важким, - зазначила Тетяна Михайлівна, - майже усіх працівників було переведено на дистанційну форму роботи, багато знаходилися на лікарняному, але всі роботи були виконані в строк та якісно. Потім – повномасштабна війна: з лютого 2022 року на наших підприємствах, як і по всій країні, відбулося багато змін. У зв’язку з виїздом за кордон працівників деякі дільниці виробництва залишилися без виконавців, треба було швидко опановувати сміжні фахи. У ДП «Дніпрогіпрошахт» у зв’язку з недостатні обсягом робіт значно знизилась кількість працюючих.

За цей період було укладено Колективний договір між адміністрацією ТОВ «Науково-проектний центр ДТЕК» та Первинною профспілковою організацією проектувальників вугільної промисловості. Спільно з адміністрацією вирішено питання страхового медичного обслуговування співробітників ТОВ «НПЦ ДТЕК». Також у 2021 році було укладено новий колективний договір з ДП «Дніпрогіпрошахт».




За період 2019-2021 років щорічно йшло зростання заробітної плати в середньому від 10 до 15%, при щорічному збільшенні окладів для всіх категорій працівників. За період з 2022 -2023 років у зв'язку с початком повномасштабного військового вторгнення зростання заробітної плати не відбувалося. Велику увагу у своїй роботі профком приділяв питанням оздоровлення та літнього відпочинку співробітників та членів їхніх сімей, а також надання матеріальної допомоги на лікування та в складних сімейних обставинах. Санаторно-курортні путівки та путівки на бази відпочинку та дитячі оздоровчі табори ми отримуємо централізовано з ДТО ППВП. З 2022 року кількість путівок зменшилась, всі кошти по можливості направлені на ЗСУ.

Грошові виплати членам профспілки проводилися за їх заявами з наданням необхідних документів. За звітний період із 2019 р. по 2023 р. грошову виплату отримали 149 осіб, нікому з членів профспілки не було відмовлено у грошових виплатах. У 2023 році всі члени профспілки мали змогу отримати путівки («Турцентр 365» та санаторні) або отримати матеріальну допомогу, жодна людина не залишилася без уваги.

Комісія з охорони праці спільно з фахівцем з охорони праці розбирала випадки побутового травматизму, працювала з керівництвом з питання забезпечення теплом, належного освітлення, своєчасного оновлення комп'ютерів та оргтехніки. Також було забезпечене навчання спеціаліста з охорони праці за рахунок коштів профспілки.

За результатами голосування головою первинної профспілкової організації проектувальників вугільної промисловості була одноголосно обранаПопова Тетяна Михайлівна.

Також був обраний профспілковий комітет в складі 5 чоловік:Н.В. Йощенко, О.С. Напольських, М.А. Єжов, А.Г.Слізко,  Л.П. Синенко, та ревізійна комісія у скаді 3 чоловік: Г.О. Мелікаєва, О.І. Дрозд, Ф.В. Твердовська.