ПОНАД 1000 ТОНН ВУГІЛЛЯ – ДЛЯ ОБІГРІВУ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ
20.03.2024 23:02


З початку повномасштабного вторгнення ДТЕК Енерго регулярно допомагає Збройним Силам України з вугіллям для обігріву. Всього за два роки вуглевидобувні підприємства компанії передали понад тисячу тонн вугілля українським захисникам «на нулі» та військовим частинам.

Дотепер вугілля перевозили переважно у вантажівках насипом. Але, щоб охопити гуманітарною допомогою якомога більше підрозділів та на прохання військових, цього разу працівники-волонтери фасували його у мішки по 50 кг. Днями перші партії вирушили до захисників – на Донецький і Запорізький напрямки.

«Цінуємо підтримку від компанії. Ця тепла допомога рушила на найвіддаленіші позиції. Паливо потрібно нашим хлопцям в кожний бліндаж», - розповів військовий з Дніпропетровщини Олександр.

За словами шахтаря одного з вуглевидобувних підприємств Олега, він з колегами долучився до фасування вугілля для захисників серед перших.

«Допомагаємо, бо хочемо, аби нашим захисникам, серед яких чимало й наших колег та колежанок, було тепло, аби вони не мерзли, могли підсушити речі, підігріти води або їжу. Ми дуже вдячні їм за те, що женуть ворога з нашої землі та тримають фронт. Кожен українець сьогодні має допомагати військовим, аби їм було хоч трохи легше, аби вони відчували підтримку населення країни, надійний тил, аби мали сили триматись та нищити ворога», - розповів він.

 

 

Вуглевидобувні підприємства компанії постійно на зв’язку з військовими підрозділами, що зараз захищають Україну.

«Допомагаємо всім, що самі використовуємо у виробництві, що може згодитися на фронті та, звичайно, вугіллям. Продовжуємо зігрівати наших хлопців та дівчат, які в надважких умовах б’ються за нашу свободу та незалежність», - зазначив заступник головного виконавчого директора вуглевидобувного підприємства ДТЕК Енерго Андрій.

Із початку повномасштабного вторгнення росії Група ДТЕК спрямувала на підтримку ЗСУ й гуманітарні цілі понад 1,1 млрд грн. Левова частка цієї допомоги – внесок підприємств ДТЕК Енерго.

 


Джерело: energo.dtek.com